14.10.2024.

08:40

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters

Planeta

Gori Amerika, nacija na ivici rata! Naoružane milicije love federalce, nastao sveopšti haos nakon razornih uragana!

Prema informacijama ovog lista, hitno upozorenje poslala je 12. oktobra američka Šumska služba, koja pomaže Federalnoj agenciji za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) u operacijama obnove.

„Nacionalna garda primetila je dva kamiona sa naoružanim milicijama, koje su izjavile da ciljaju na FEMA“, piše „Vašington post“, pozivajući se na sadržaj dobijenog upozorenja.

Zbog ovih izveštaja, FEMA je preporučila svim federalnim spasiocima u okrugu Raterford u Severnoj Karolini da odmah prekinu rad i napuste područje, navodi se u članku.

Dva federalna zvaničnika potvrdila su autentičnost upozorenja za list, ali su odbili da komentarišu ozbiljnost same pretnje.

Uragan „Helen“, koji je krajem septembra pogodio SAD, ozbiljno je oštetio energetsku mrežu. Prema podacima portala poweroutage.us, bez struje je ostalo oko milion ljudi, pretežno u Severnoj i Južnoj Karolini. U Severnoj Karolini, oko 90% domaćinstava ostalo je bez električne energije. Kompanija „Djuk enerdži“, lokalni energetski operater, saopštila je da je energetska infrastruktura „bukvalno zbrisana“. Pored toga, oštećeni su sistemi vodosnabdevanja, komunikacija, kao i transportna infrastruktura.