18.10.2024.

05:00

Foto: Reuters

Planeta

Šok na frontu! Ukrajinci se povlače i bacaju NATO naoružanje! Jedna stvar iznenadila Ruse: Ove puške nose sa sobom, jasno je zašto...

- Svi NATO mitraljezi su jako kompleksni - rastavljanje, čišćenje, održavanje sve je komplikovano. Naš je, grubo rečeno, moguće rastaviti i sastaviti i oni će nastaviti da gađaju. NATO mitraljezi su takođe teži od naših PK - rekao je on.

Kako navodi, PK, odnosno običane mitraljeze kompanije "Kalašnjikov", ukrajinski borci ne ostavljaju iza sebe jer su lagani, pa ih mogu nositi i tokom povlačenja, dok sa druge strane na frontu ostavljaju sve što je NATO proizvodnje.

Instruktor ruske vojske je takođe primetio da vojnici Oružanih snaga Ukrajine izbegavaju da učestvuju u gađanju ili besciljnom pucanju dok im ne ponestane municije.

- Ukrajinski vojnik, dakle, u većini slučajeva beži iz rovova. Ali ako ne pobegne, onda pucaju, kako mi kažemo, u 'somalijskom stilu' - besciljno. Onda, kada im ponestane municije, jednostavno bace mitraljeze i dignu ruke - dodao je on.