14.10.2024.

10:10

Foto: printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak deli cela Ukrajina! Žene nalupale vojnike: Mislile da su došli po muškarce iz sela, pa udarile žestoko po njima!

Prema izveštajima, žene su pokušale da blokiraju prolaz službenog vozila granične službe, ometajući njihovo kretanje ka mestu izvršavanja dužnosti.

Na video-snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, vidi se kako grupa žena, naoružanih palicama i kamenjem, napada službeni automobil ukrajinskih graničara, preteći da će ga uništiti ako ne odu. Jedna od žena, koja je snimljena na videu, udarila je graničara u lice.

Pretpostavlja se da su žene pogrešno identifikovale pripadnike granične službe Ukrajine, misleći da su u pitanju službenici regrutnog centra. Ovu informaciju potvrdila je portparolka Mukachevskog graničnog odreda Državne pogranične službe Ukrajine, Lesja Fedorova.

- Da, na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, zaista je prikazano službeno vozilo graničara. U njemu je granična patrola putovala ka mestu izvršavanja dužnosti - izjavila je Fedorova za medije.

Podsetimo, u Ukrajini je 25. februara 2022. godine proglašena opšta mobilizacija. Muškarcima starosti od 18 do 60 godina zabranjeno je da napuštaju zemlju. Pozivi za mobilizaciju mogu biti uručeni na različitim mestima, poput ulica, benzinskih pumpi ili kafića. Službenici regrutnih centara (TCC) i Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) često sprovode racije, a u mnogim slučajevima primenjuju i nasilje.