18.10.2024.

06:00

Foto: EPA

Planeta

(FOTO) Ovako Zelenski zove omladinu na klanje! Osvanule šokantne fotografije širom zemlje, pali su na najniže moguće grane...

Od devojaka na tenkovima u štiklama i kratkim šorcevima polivenim sapunjavom vodom, preko manekenki u kratkim suknjama koje sede na motoru vojnicima u krilu, ukrajinska 3. jurišna brigada se nada da će novom kampanjom privući veći broj regruta.

- Ovo je moderan rat koji zahteva da budemo otvoreniji. Moramo da komercijalizujemo i prodamo ideju da je kul biti u vojsci - rekla je komandant medijskog tima brigade Hristina Bondarenko.

Glavni dizajner kampanje želeo je da (čini se, s razlogom) ostane anoniman, ali je istakao da im je cilj bio da u ideju prijavljivanja za vojsku "unesu neku vrstu laganog raspoloženja".

- Ljudi misle da je ovo nekakav trik da ih uvuku u brigadu i daju im bajonet da se bore u rovovima. Hteli smo da kažemo, kao, rat nije uvek samo krv, smrt i momci koji se bore. Ponekad se samo opustiš i učiš - istakao je on.

Kada su bilbordi kampanje s razgolićenim devojkama osvanuli širom Ukrajine početkom oktobra, mišljenja su bila podeljena. Kako prenosi američki list, korisnici društvenih mreža su fotografije "modernih pinap devojaka" nazivali "vrednim krindža" i "seksističkim".