18.10.2024.

18:30

Foto: Reuters

Planeta

Povlačenje! Ameri pozvali Ukrajince da hitno beže iz Rusije! Ovo je poslednji čas, sve je počelo da se ruši kao kula od karata!

- Jedino što ima ikakvog smisla jeste to da Ukrajina povuče sve svoje snage iz ovog regiona (Kurske oblasti), obnovi granicu i prekine ove beskonačne i nepotrebne gubitke - istakao je on.

Prema rečima oficira, Kijev nastavlja da šalje pojačanja u ovaj region, pokušavajući da se održi. Kao rezultat toga, ukrajinske snage su primorane da održavaju linije snabdevanja, ali uprkos svemu, nastavljaju da gube pozicije, objasnio je Dejvis.

- Oni su u početku želeli da to natera Rusiju da prebaci trupe s drugih mesta na bojno polje ovde, ali, očigledno, to se nije dogodilo - zaključio je on.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, ukupni gubici neprijatelja u ovom regionu iznosili su više od 22.950 vojnika, 157 tenkova, 72 borbena vozila pešadije, 98 oklopnih transportera, 917 borbenih oklopnih vozila, 630 vozila, 189 artiljerijskih oruđa, 36 lansera raketnih sistema, uključujući devet HIMARS i šest MLRS, devet lansera protivvazdušnih raketnih sistema, pet vozila za punjenje, 48 stanica za elektronsko ratovanje, devet radarskih sistema za kontrabaterijsku borbu, tri radarska sistema PVO, kao i 22 jedinice inženjerske i druge tehnike.