16.10.2024.

13:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Pakao! Izraelci ne znaju šta ih je snašlo! Hezbolah im priredio vatreni doček, objavljen šokantan snimak sa linija fronta!

Snimak, napravljen iz perspektive izraelskog vojnika, pokazuje dezorijentaciju među izraelskim snagama koje se suočavaju sa mnogo ozbiljnijim protivnikom nego što je Hamas. Jedan izraelski vojnik je ranjen tokom sukoba, a haos i konfuzija dodatno naglašavaju teške uslove na terenu.

Na snimku je vidljivo da izraelski vojnici često imaju problema u proceni pravca iz kog dolazi vatra, što dodatno otežava koordinaciju njihovih akcija.

Borci Hezbolaha, poznati po svojim vojnim veštinama i dobroj opremljenosti, pokazali su se kao mnogo zahtevniji protivnici, koristeći taktičku prednost i poznavanje terena da iscrpe izraelske snage.

Uprkos naporima da zadrže kontrolu i neutralizuju Hezbolah, video jasno pokazuje koliko je teško upravljati situacijom na prvoj liniji i suočiti se s protivnikom čija borbena strategija značajno prevazilazi one s kojima se IDF obično susreće u sukobima sa Hamasom.