16.10.2024.

16:10

Foto: Foto: Shutterstock, Reuters, EPA Images

Planeta

Šta ovo bi?! Kimovi vojnici došli na front, pa Putinu priredili neprijatno iznenađenje! Američki mediji objavili šok tvrdnje!

Vojnici su bili raspoređeni u ruskim oblastima Kursk i Brjansk, oko šest kilometara od granice sa Ukrajinom, kada su dezertirali, izvestili su ukrajinski izvori.

Severna Koreja pomaže Rusima u Kursku nakon upada Ukrajinaca

Ruska vojska navodno traga za severnokorejskim vojnicima, dok komandanti pokušavaju prikriti dezerterstvo od svojih nadređenih, tvrdi Njuzvik.

Ovaj događaj dolazi nakon izveštaja da je Moskva planirala da okupi bataljon trupa koje je poslao severnokorejski vođa Kim Džong-un kako bi pomogli u potiskivanju ukrajinskih snaga iz Kurska.

Ukrajinski mediji objavili su da će severnokorejski vojnici biti uključeni u borbene misije u jugozapadnim regijama Ukrajine, gde se Rusija još uvek suočava sa ukrajinskim prodorima.

Prema izvorima koje je citirala Liga, ti vojnici su trebali da formiraju "posebni burjatski bataljon", nazvan po mongolskoj etničkoj grupi Burjati, koja je autohtona u regiji Sibira, severne Mongolije i Kine.

Pjongjang i Moskva već neko vreme jačaju svoje odnose, a ranije ove godine obe zemlje su obećale da će pružiti pomoć jedna drugoj u slučaju napada.