Autor: Informer.rs

16.10.2024.

14:23

Foto: Printscreen You Tube

Planeta

(VIDEO) Ulični rat u Pakistanu! Silovana studentkinja, izbili masovni sukobi!

Studenti su povređeni u ponedeljak i utorak u istočnom gradu Lahoru u provinciji Pendžab pošto su se na društvenim mrežama proširili izveštaji o silovanju na tamošnjem univerzitetu što su negirali i njegova uprava i roditelji tinejdžerke.

Komisija pokrajinske vlade je saopštila da je navodna žrtva rekla da je pala u svojoj kući 2. oktobra i da je zbog toga do 11. oktobra bila u bolnici.

Studenti su u početku protestovali u kampusu privatnog koledža, a potom ispred pokrajinske Skupštine, gde su se sukobili sa policijom.

Federalna istražna agencija traga za ljudima koji su na društvenim mrežama širili izveštaje o silovanju.

Seksualno nasilje nad ženama je rasprostranjeno u Pakistanu, ali se nedovoljno prijavljuje zbog stigmatizacije žrtava u toj konzervativnoj zemlji. Protesti zbog seksualnog nasilja nad ženama su neuobičajeni.

Organizacija za održivi društveni razvoj je prošlog meseca saopštila da je u Pakistanu 2023. godine bilo prijavljeno 7.010 slučajeva silovanja, od kojih skoro 95 odsto u provinciji Pendžab.

Međutim, zbog društvene stigmatizacije koja obeshrabruje žene da traže pomoć, veoma je verovatno da je stvarni broj slučajeva silovanja veći - navodi se u izveštaju.