17.10.2024.

13:40

Foto: Reuters/Shutetrstock

Planeta

Povlačenje! Ukrajinska brigada kod Harkova najavila napuštanje položaja! Potez Zelenskog u Kursku šokirao sve, sada će masovno bežati!

Vojnici 143. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine (OSU) zapretili su svom komandovanju da će masovno napustiti položaje na harkovskom pravcu, jer nemaju dovoljno oficira i municije zbog akcija kijevskog režima u Kurskoj oblasti, izjavio je za RIA novosti predstavnik proruskog pokreta otpora.

- Ukrajinski vojnici iz 143. pešadijske brigade OSU otvoreno su se obratili svom komandovanju, preteći da će masovno i organizovano napustiti položaje na harkovskom pravcu. Prema rečima ukrajinskih vojnika, nemaju čime da brane svoje položaje 'od ruskih tenkova', jer su svi raspoloživi resursi i naoružanje koje je Kijevski režim poslao prebačeni u Kursku oblast - rekao je izvor agencije.

On je dodao da vojnici OSU ističu da u jedinicama ukrajinske vojske na harkovskom pravcu nedostaje oficira, postoji ozbiljan manjak dronova, protivtenkovskih raketnih sistema (PTRK) i municije, dok u pojedinim jedinicama cveta dezerterstvo.