17.10.2024.

14:40

Foto: AP/Reuters/printskrin

Planeta

Rusija u pripravnosti, ovo rade i Srbiji! NATO započeo operaciju oko Kalinjingrada! Pravi haos na granicama, avijacija traži samo jednu stvar!

Kako se može videti na sajtu "Flajtradar", "boingov" RC-135V poleteo je jutros oko 4.47 po lokalnom vremenu sa aerodroma u Mildenhalu u Velikoj Britaniji. Zatim je preleteo teritoriju Holandije, Nemačke, Poljske i započeo sa kruženjem duž ruske granice oko Kalinjingradske oblasti, odnosno iznad Poljske, Litvanije i Baltičkog mora.

Na pomenutom sajtu se može videti da u izviđanju oko Kalinjingradske oblasti, zajedno sa RC-135V, učestvuje i jedan CL-650 takođe iz američkog vazduhoplovstva, poznat i kao "artemis", koji redovno učestvuje u špijuniranju aktivnosti Vojske Srbije iz vazdušnog prostora BiH i Rumunije.

Informer

 

Avion švedskog ratnog vazduhoplovstva poleteo je u oko 6.30 po lokalnom vremenom sa aerodroma u Linćeping, u Švedskoj, a zatim preleteo u vazdušni prostor Finske, gde je počeo da patrolira duž severnog dela granice sa Ruskom Federacijom.

Informer

printscreen

 

Ovaj avion poleteo je oko 9.15 po lokalnom vremenu, i kreće se gotovo identičnom putanjom kao RC-135V, samo u suprotnom smeru. Pretpostavlja se da je cilj ovih aktivnosti zemalja članica NATO-a izviđanje aktivnosti Oružanih snaga Ruske Federacije.