20.10.2024.

09:10

Foto: printscreen Twitter

Planeta

(VIDEO) Počelo je! Ukrajina uzvraća udarac Putinu! Objavljeni žestoki snimci sa linija fronta, ovaj grad su rešili da brane do poslednjeg čoveka!

Iz GUR-a su dodali da su operaciju, koja je trajala od 7. do 14. oktobra, izvele specijalne jedinice odreda Bratstvo uz podršku 77. zasebne aeromobilne brigade Ukrajine.

„Kao rezultat operacije, neprijatelj je izbačen iz naselja, a pravci kretanja okupatora su minirani“, saopštili su predstavnici službe.

Informer

 

„Neprijatelj je pružio otpor i pokušao kontraofanzivu“

Ukrajinska obaveštajna služba naglasila je da je Kruhljakivka važna za odbranu Kupjanska, strateški značajnog grada u Harkovskoj oblasti.

Kupjansk se nalazi 40 kilometara od ruske granice. Grad je bio pod ruskom okupacijom od 27. februara do 10. septembra 2022. godine. U poslednjih nekoliko meseci, grad se našao pod sve većim pritiskom ruskih snaga.

- Neprijatelj je pružio otpor, pokušao kontraofanzivu, ali je bio poražen. Vojnici su odbili napad okupatora i nastavili da ih potiskuju - opisala je ukrajinska strana bitku za Kruhljakivku.

Ova vest dolazi nekoliko dana nakon što je GUR saopštio da su njihove jedinice povratile oko 400 hektara šume severno od sela Lipci u Harkivskoj oblasti.