20.10.2024.

09:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Izrael objavio šokantan snimak! Ovo je Sinvar uradio samo nekoliko sati pre napada: Sve je isplanirao...

Izraelska strana navodi da su na snimku Sinvar i članovi njegove porodice, koji nose televizore i druge predmete kroz tunele kako bi se sakrili i iz tog skloništa posmatrali događaje na površini.

Izraelci tvrde da je to dokaz da je Sinvar unapred isplanirao napad.

Portparol IDF-a, admiral Daniel Hagari, izjavio je da se Sinvar cele noći krio sa svojom porodicom u tunelima ispod Kan Junisa, u centralnom delu Gaze, i dodao da je Sinvar godinama planirao napad koji je izveden 7. oktobra prošle godine na Izrael. Takođe je rekao da se na snimcima, koji navodno prikazuju Sinvara i njegovu porodicu kako se kreću kroz jedan od Hamasovih tunela nekoliko sati pre smrtonosnog napada, vidi kako nose televizor i drugu opremu.

- Ovo je luksuz koji narod Gaze nije imao, jer je Sinvar uvek stavljao sebe, svoj novac i teroriste Hamasa ispred naroda Gaze - rekao je Hagari.

IDF je u februaru takođe objavio sličan video na kojem, kako tvrde, Sinvar šeta tunelom sa svojom porodicom nakon napada 7. oktobra.

Hamas: Laž

Hamas je optužio IDF za širenje „očiglednih laži“ i odbacio Hagarijeve komentare kao „očajnički pokušaj da se spase obraz poražene vojske“.

Hamas dodaje da je Sinvar poginuo u borbi nakon što je prošle godine proveo na različitim borbenim frontovima u Gazi, predvodeći otpor svog hrabrog naroda.