20.10.2024.

13:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Kakva ludnica u finišu kampanje! Mask zbog Trampa deli milione dolara, uslov je samo jedan! "Potpišite ovo..."

Mask je odmah uručio ček na milion dolara učesniku svog mitinga u Pensilvaniji, koji je bio organizovan radi okupljanja pristalica republikanca Donalda Trampa.

Prema rečima organizatora događaja, dobitnik je čovek po imenu Džon Dreher.

Ova akcija je najnoviji primer kako Mask koristi svoje ogromno bogatstvo kako bi uticao na neizvesnu predsedničku trku između Trampa i kandidata Demokratske stranke, Kamale Haris.

Mask je osnovao organizaciju za političku akciju pod nazivom „Amerika PAK“, koja pruža podršku Trampovoj kampanji za reizbor. Grupa pomaže u mobilizaciji i registraciji birača u državama u kojima je trka posebno neizvesna, iako postoje znakovi da se suočava sa poteškoćama u ispunjavanju svojih ciljeva.

Miting u Herisburgu bio je treći po redu u poslednja tri dana u Pensilvaniji, gde Mask oštro opisuje predstojeće novembarske izbore i ohrabruje svoje pristalice da glasaju pre vremena i podstaknu druge da učine isto.

On je izjavio da će, ukoliko pobedi Kamala Haris, to biti „poslednji izbori“, sugerišući da Sjedinjene Američke Države više neće postojati. Takođe je naveo da su dva pokušaja atentata na Trampa dokaz da on ide protiv sistema i menja status kvo, za razliku od Harisove, koja, kako kaže, zato nije bila meta sličnih pokušaja.