20.10.2024.

14:40

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Horor u Izraelu! Gas do daske pravo u oklopno vozilo! Stravičan napad na Zapadnoj obali, reakcija policije začudila sve!

Snimci sa sigurnosnih kamera prikazuju kako automobil juri prema oklopnom vozilu i policijskom patrolnom automobilu, dok nekoliko policajaca stoji u blizini. Neposredno pre nego što se automobil sudario sa oklopnim vozilom, jedan policajac se, naizgled slučajno, pomerio u stranu i tako izbegao smrt.

Izraelske snage bezbednosti u stanju visoke pripravnosti

Incident se dogodio na putu u blizini naselja Ofra na Zapadnoj obali. U toku je istraga ovog događaja, koji se istražuje kao teroristički napad. Izraelske snage bezbednosti trenutno su u visokoj pripravnosti zbog bojazni da bi Hamas mogao pokušati da organizuje terorističke napade u znak odmazde za ubistvo njihovog vođe Jahje Sinvara, koji je bio organizator napada 7. oktobra.

Izraelske vlasti tvrde da su od 7. oktobra prošle godine uhapsile oko 5250 Palestinaca širom Zapadne obale, od kojih je više od 2050 bilo povezano sa Hamasom. Prema podacima Ministarstva zdravlja Palestinske samouprave, više od 716 Palestinaca sa Zapadne obale je ubijeno tokom ovog perioda.

Izraelske odbrambene snage (IDF) naglašavaju da su u većini slučajeva ubijeni bili naoružani napadači, koji su likvidirani u razmeni vatre.