21.10.2024.

08:40

Foto: Shutterstock/Reuters/Facebook

Planeta

Hteli da iskoriste kao tajno oružje protiv Putina! Zašto je Zelenski otkrio ovo svima?! Generali poludeli, sada zna ceo svet...

- O tome ne treba govoriti naglas, ako se time stvarno bavimo. Postoji nekoliko zemalja koje imaju nuklearno oružje, ali to ne priznaju, kao što je Izrael. Zato moramo da shvatimo da je PR – pričanje o ničemu i zastrašivanje Rusije (a još više zastrašivanje zapadnih partnera) jedno, a raditi nešto konkretno je sasvim drugo - rekao je on.

On ukazuje na činjenicu da je Ukrajina, preko predsednika Viktora Janukoviča, 2013. godine predala poslednji obogaćeni uranijum Sjedinjenim Državama, i tako značajno smanjila svoje mogućnosti.

-  Ali, možemo postići taj cilj ako se time budemo bavili tiho i bez preterane promocije. Ljudi koji znaju kako to da rade i koji su to već radili, ima više nego dovoljno u Ukrajini - rekao je Krivonos.

Po njegovom mišljenju, nakon izjava predsednika Zelenskog u Briselu o ovoj temi, nemački Bild je samo dodatno raspalio situaciju, radeći u interesu Kremlja.

- Pre svega, to je usmereno na celu zapadnu publiku kako bi se pokazalo da pomoć Ukrajini može stvoriti monstruma. To je isključivo ruski narativ, a Nemci svojim rečima prenose ruske narative -primetio je ukrajinski general.