22.10.2024.

07:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Izrael ovako nešto nije doživeo! Hezbolah ih zasuo preciznim raketama: Ofanziva na Liban se pretvorila u pravu klanicu!

Snimak, koji je objavio medijski centar Hezbolaha, dokumentuje napad vođenim protivoklopnim raketama (PORK) na izraelske trupe 15. oktobra.

Na snimku se vidi detaljan trenutak udara, uključujući novootvoreni prolaz u betonskom zidu na granici između južnog Libana i Izraela, kroz koji su izraelske snage prošle pre nego što su bile pogođene.

Prva PORK raketa je bila usmerena na grupu od osam izraelskih vojnika, nakon čega je ispaljena druga raketa, koja je pogodila tri vojnika pored njihovih vozila. Ciljani vojnici pripadali su inženjerskoj jedinici izraelske brigade Golani.

Istovremeno, Hezbolah je izveo niz operacija, napadajući izraelske vojne položaje tokom dana. Među ovim operacijama bile su i napadi na izraelske vojnike u okolini mesta Aita, kao i u oblasti Halat Varde, koristeći rakete.

Pored toga, Hezbolah je ispalio rakete na naselje Kabri, nakon napada bespilotnih letelica na izraelsku vojnu bazu Iftah.

Kao odgovor na prelet izraelskih borbenih aviona koji su probili zvučni zid iznad oblasti Zahrani na jugu Libana, Hezbolahove jedinice protivvazdušne odbrane ispalile su rakete zemlja-vazduh.

Hezbolah je takođe izveo napade na okupiranu Golansku visoravan u Siriji. Ove operacije bile su usmerene na izraelski kamp Kila i vojne barake Joav, uz snažne raketne udare.

Ove operacije predstavljaju značajnu eskalaciju Hezbolahovih vojnih aktivnosti protiv izraelskih snaga, pojačavajući sukobe na više frontova.