23.10.2024.

08:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Ukrajinska grupa šokirala svet! Rusi ih uhvatili u kotao, oni se probili i uradili zastrašujuću stvar! "Pozvali su artiljeriju..."

Na osnovu izveštaja da ruske snage počinju da vraćaju teritorije koje su prethodno bile zauzete od strane ukrajinskih snaga u Kursku, ukrajinski Telegram kanal DipStejt (DeepState) izvestio je o „herojstvu dostojnom filma“, koje su pokazali vojnici 36. mornaričke brigade.

Kanal je saopštio da je devet članova brigade zauzelo položaje u selu Ljubimovka kako bi pomogli u evakuaciji ranjenih saboraca, pre nego što su i sami bili opkoljeni ruskim snajperistima.

„Ukrajinski marinci odbili su da se predaju i doneli tešku odluku. Ruski vojnici su upali u zgradu gde su se nalazili Ukrajinci, nakon čega su se Ukrajinci obratili svom komandnom centru i zatražili artiljerijski udar na zgradu u kojoj su bili. Zgrada je uništena u granatiranju, ali svih devet ukrajinskih vojnika uspelo je da izađe iz nje i preživi napad, u kojem je poginuo veliki broj ruskih vojnika“, naveo je DipStejt.

Koristeći vatru i dim koji je izlazio iz razrušene zgrade kao zaklon od ruskih snajperista, devet vojnika uspelo je da se izvuče iz opkoljenog područja i stigne do ukrajinskih linija.

„Dok Holivud, režiseri i scenaristi razmišljaju kako da osmisle sledeću priču koja će impresionirati publiku, ukrajinske odbrambene snage sve to prikazuju u stvarnom životu na bojištu“, piše u objavi DipStejt kanala.

„Bez sumnje, oni su primer za ceo svet“, dodali su autori objave na mreži X, nekadašnjem Tviteru.

„Ponosni smo na njih i nadamo se da će ti heroji biti nagrađeni“, zaključuje se u objavi.