Autor: Informer.rs

24.10.2024.

13:59

Foto: Reuters/Shutetrstock

Planeta

Amerika drhti, šta ako Tramp priredi šok?! Kamala najavila obračun: Imamo ljude za to!

Demokratska kandidatkinja za predsednika SAD osvrnula se na pitanja o lošem učinku predsednika Džoa Bajdena u debati, ali i na to da li bi pomilovala bivšeg predsednika Trampa i istorijski značaj njene kandidature kao žene.

ŠTA AKO SE TRAMP PRE VREMENA PROGLASI ZA POBEDNIKA

Džekson je upitala Haris šta bi uradila ako se njen republikanski protivnik proglasi pobednikom u predsedničkoj trci pre nego što se prebroje svi glasovi.

Informer

 

- Mi ćemo se pozabaviti izbornom noći i danima nakon njih kako dođu, a imamo resurse i stručnost i fokus na to- rekla je Haris.

U satima nakon dana izbora 2020. Tramp se lažno proglasio pobednikom u trci protiv Bajdena, dok su se glasovi još prebrojavali.

Izbori su odlučeni tek nekoliko dana kasnije. Trenutno se suočava sa optužbama da je vršio pritisak na zvaničnike da ponište rezultate za 2020. i da je svesno širio laži o izbornoj prevari.

Na pitanje da li je njen tim razmatrao sličan scenario na dan izbora sledećeg meseca, potpredsednica je odgovorila naravno.

-Ova osoba, Donald Tramp, koji je pokušao da poništi slobodne i poštene izbore, koji i dalje negira volju naroda, koji je podstakao nasilnu gomilu da napadne Kapitol Sjedinjenih Država... ovo je ozbiljna stvar- rekla je.

Između ostalog, Kamala Haris, se osvrnula na loš učinak debate aktuelnog predsednika Džo Bajdena, ali i na to da li je Amerika spremna na ženu kao predsednika.

- Amerika je spremna na obojenu ženu kao predsednika, Bajdenova debata je bila loša- zaključila je.