24.10.2024.

08:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Sraman potez izraelskog doseljenika! Zaustavio Palestince sa decom i uradio šokantnu stvar: Naredili su da otvore gepek...

Na snimku, koji je nastao u sredu ujutru, vidi se nekoliko naseljenika iz nedavno uspostavljenog ilegalnog ispostavnog punkta u vatrenoj zoni Saut Hebron Hils 918, koji su blokirali put kako bi sprečili Palestinca da vrati decu u njihovo selo Tuba.

Na snimku se vidi kako naseljenici naređuju vozaču da otvori prtljažnik kako bi im dao vode. Zatim su naseljenici otvorili dečje školske torbe i ukrali predmete iznutra, navodi Autsaid d Herd.

Grupa dodaje da su deca iz Tube do izbijanja rata u Gazi imala vojnu pratnju kako bi svakodnevno putovala u školu u susedni grad, zbog stalnih maltretiranja od strane naseljenika iz tog područja.

Međutim, od početka rata, izraelske odbrambene snage (IDF) su odbile da nastave takvu pratnju, zbog čega su učenici koji su pohađali školu u obližnjoj Tavani morali preći u bližu školu u selu Fakhit.

U poslednjim nedeljama, međutim, naseljenici su uspostavili novu ispostavu u blizini Fakhita, što je dovelo do ponovnog maltretiranja mladih palestinskih učenika.