25.10.2024.

10:03

Foto: Shutterstock/Printscreen telegram

Planeta

Počelo je! Ruski dobrovoljci se obrušili na Ukrajince! U toku velika akcija oslobađanja teritorija!

„U Kurskoj oblasti, dobrovoljci jedinice 'BARS-Kursk', nakon temeljne pripreme na poligonima u pozadinskoj zoni, započeli su izvršavanje zadataka“, navodi se u saopštenju.

Zadaci ove jedinice obuhvataju zaštitu i odbranu objekata za životnu podršku i infrastrukturu, borbu protiv bespilotnih letelica, otkrivanje i suzbijanje neprijateljskih diverzantsko-izviđačkih grupa, obezbeđivanje evakuacije civilnog stanovništva, kao i sprovođenje režima KTO (kontraterorističke operacije).

"BARS-Kursk" je jedinstvena formacija, sastavljena od dobrovoljaca iz Kurske oblasti, uglavnom iz Korenevskog rajona. Nakon detaljne pripreme, jedinica sarađuje sa drugim jedinicama i obezbeđuje sigurnost u iseljenim područjima i na drugim teritorijama Kurske oblasti.

U tri oblasti Rusije, koje graniče sa Ukrajinom, formiraju se jedinice "BARS-Kursk", "BARS-Belgorod" i "BARS-Brjansk".

Njihov glavni zadatak je pružanje pomoći operativnim štabovima guvernera i rešavanje zadataka u okviru kontraterorističkih operacija (KTO). Ove jedinice su formirane u sastavu Oružanih snaga Rusije. Trenutno se odvija intenzivna priprema i obuka pripadnika dobrovoljačkih jedinica.