Autor: Informer.rs

24.10.2024.

22:30

Foto: Tanjug AP

Planeta

Poslednja predizborna anketa! Tramp vodi, a evo šta je koštalo Kamalu Haris prednosti!

Poslednja mesečna anketa FT i Poslovne škole Ros Univerziteta u Mičigenu pokazala je da je 44 odsto registrovanih birača reklo da više veruje Trampu u upravljanju ekonomijom nego Harisovoj (43 odsto).

Anketa je takođe pokazala da Tramp ima veće vođstvo među biračima kada je reč o tome pod kim bi finansijski bolje živeli. Bivšeg predsednika izabralo je 45 odsto – što je za pet poena bolje u odnosu na prethodni mesec – u poređenju sa 37 odsto za aktuelnu potpredsednicu.

Harisova je nakratko pretekla Trampa u ekonomiji nakon što je ovog leta zamenila Džozefa Bajdena na listi demokrata, ali je ta prednost izbrisana.

Sa manje od dve nedelje do izbora 5. novembra, anketa je pokazala da se Harisova suočava sa ogromnim problemom budući da birači vrlo dosledno rangiraju ekonomska pitanja, poput poslova i troškova života kao najvažnija u odlučivanju za koga će glasati.

Na pitanje da li im je bilo bolje finansijski pod Trampovim ili Bajdenovim predsedništvom, 51 odsto je odgovorilo da im je "mnogo" ili "donekle" bolje pod republikancem. Samo 28 odsto je reklo da im je bilo bolje pod Bajdenom.