27.10.2024.

09:40

Foto: EPA

Planeta

Rusija slavi! Težak poraz Amerike i njihovih igrača! Objavljeni rezultati istorijskih izbora: Narod jasno rekao šta misli o Zapadu!

„Zamisao Zapada bila je da pretvori Gruziju u svoju polukoloniju, obećavajući joj srećno uklapanje u multidžendernu i ‘nebinarni’ zajednicu evropskih naroda. Međutim, većinu gruzijskih birača ovo očigledno nije privuklo“, napisao je senator.

Puškov je istakao da predsednici Gruzije Salome Zurabišvili nije uspelo da ubedi građane u privlačnost evropskih vrednosti, izražavajući sumnju da njen rad uopšte odgovara interesima gruzijskog naroda.

„Ako je Salome Zurabišvili, poput biblijske Salomeje, planirala da izvede politički ples sa sedam velova, svaki put otkrivajući građanima prednosti pristupanja Evropskoj uniji, očigledno nije uspela. Većinu nije zavela. I sada, nakon izbora koji su ponovo doneli pobedu ‘Gruzijskoj snu’, postavlja se pitanje koliko je sama Zurabišvili kao predsednica u skladu sa raspoloženjem gruzijskog naroda?“, zaključio je Puškov.

Centralna izborna komisija Gruzije saopštila je da je vladajuća partija „Gruzijski san“ na parlamentarnim izborima osvojila nešto manje od 53,6 odsto glasova nakon što je obrađeno oko 80 procenata glasačkih mesta.

Prema ovim podacima, u zakonodavni organ ulaze i glavne opozicione partije koje su prešle cenzus od pet odsto, među kojima su „Jedinstvo – Nacionalni pokret“ (oko 9,9 odsto), „Koalicija za promene“ (oko 11 odsto), „Snažna Gruzija“ (oko 8,8 odsto) i „Za Gruziju“ (oko 7,9 odsto).