27.10.2024.

10:40

Foto: EPA/Reuters

Planeta

Mask puca od besa! Bajden ovo nije smeo da kaže: Milijarder "ugasio" predsednika Amerike, nije dugo čekao na odgovor!

Vašington post je u subotu, pozivajući se na izvore, objavio da je Mask, rođen u Južnoafričkoj Republici, došao u Kaliforniju 1995. godine radi studija na Univerzitetu Stanford, ali se nije upisao, već je radio na svom startapu.

Kako navodi list, zbog toga što nije započeo studije, Mask navodno nije imao zakonsku osnovu za boravak u SAD. Komentarišući tu situaciju, američki predsednik Džo Bajden izjavio je tokom jednog događaja u Pensilvaniji da je „najbogatiji čovek na svetu ispao ilegalni radnik“.

- Eto, sad je zabrinut zbog migranata - napisao je Mask u odgovoru na Bajdenove reči o njegovom ilegalnom radu.

Kasnije je preduzetnik objavio još jedan post, dodajući da je imao dozvolu za rad u Sjedinjenim Državama. 

- Zaista sam imao dozvolu za rad u SAD. Bajden, marioneta, laže - napisao je Mask.

Mediji, posebno oni koji podržavaju demokrate, često kritikuju milijardera. Nedavno je televizija CNN izvestila da bi Mask mogao da se suoči sa pravnim problemima zbog svoje inicijative da nasumično izabranom stanovniku ključnih saveznih država isplati milion dolara, uslovljeno potpisivanjem njegove peticije, što bi moglo biti okarakterisano kao pokušaj mešanja u izbore i podmićivanje.

Mask je ranije kritikovao administraciju Džoa Bajdena zbog „aktivnog podržavanja ilegalne migracije“. Prema Maskovim rečima, predsednikova administracija, umesto da štiti granice, „postavlja crveni tepih“. On, međutim, podržava rast zakonite imigracije i nije protiv nje, već je „protiv toga da ogroman broj neproverenih ljudi preplavi Ameriku“.