27.10.2024.

11:40

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(VIDEO) Kakav šok za Kamalu! Muslimani stali uz Trampa, da li su izbori već rešeni?! Haris uzvratila "teškom artiljerijom": Pojavila se ona...

Tramp je takođe obećao da će „udahnuti novi život u automobilsku industriju države“.

Uglavnom se držao svojih uobičajenih predizbornih obećanja o imigraciji, energetici i ekonomiji. Na sceni su mu se pridružili lideri arapsko-američke i muslimanske zajednice, uključujući gradonačelnika Dedborn Hajtsa, Bila Bazija.

- Podržavamo Trampa jer je obećao da će okončati rat na Bliskom istoku i u Ukrajini - izjavio je Bazi, dodajući:

- Krvoproliće mora prestati širom sveta, i mislim da je upravo ovaj čovek sposoban da to učini.

U isto vreme, u istoj državi, bivša prva dama SAD-a Mišel Obama pozvala je Amerikance da glasaju za Kamalu Haris kako bi zaštitili zemlju od „pretnje“ koju predstavlja Donald Tramp.

Obama je ukazala na „očigledan mentalni pad“ Trampa i njegovo neprikladno ponašanje. Glavni deo njenog govora bio je posvećen „iskrenom strahu“ od toga kako bi Trampova administracija mogla uticati na prava na abortus. Govoreći oduševljenoj publici, izjavila je da bi neuspeh u izboru Haris mogao imati „smrtonosne posledice“.

Mnogi zagovornici prava na abortus izrazili su zabrinutost da su zabrane abortusa dovele u opasnost živote žena, uskraćujući im medicinski tretman koji može spasiti život.

Haris je podržala te reči, obraćajući se mladim biračima generacije Z, naglašavajući da razume njihovu „nestrpljivost“ za promene.

Istraživanja pokazuju da se u Mičigenu vodi tesna trka, a deset dana pre izbora, zakazanih za 5. novembar, Haris je imala blago vođstvo.

Ova država, sa svojih 15 glasova elektorskog kolegijuma, mogla bi doneti odlučujuću prednost bilo kom kandidatu.