27.10.2024.

14:40

Foto: Shutterstock

Planeta

Grom iz Moskve! Putin upravo objavio najstrašniju vest za Ukrajinu! Svet nije svestan šta se upravo događa u Ukrajini!

- Na celoj liniji bojišta ruske snage idu napred i uspešno ispunjavaju zadate ciljeve… Tempo napredovanja raste - rekao je Putin, prema izveštaju Zarubina.

Tokom razgovora, Putin je dodao i druge detalje o trenutnoj vojnoj situaciji, naglasivši da ruske snage koriste priliku da izvrše dodatni pritisak na ključnim tačkama sukoba.

On je izjavio da Oružane snage Rusije poseduju „sva potrebna sredstva“ da odgovore na eskalaciju sukoba i istakao da se na terenu primenjuju „napredne strategije“ u cilju postizanja konačne pobede.

Putin je takođe kritikovao podršku koju Zapad pruža Ukrajini, nazivajući je „nepromišljenom“ i „opasnom“ po globalnu bezbednost. Prema njegovim rečima, isporuka dalekometnog naoružanja Ukrajini dodatno komplikuje situaciju i primorava Rusiju na „odgovarajuće mere“.

Tokom intervjua, ruski predsednik podsetio je i na svoja ranija upozorenja o „crvenim linijama“ za NATO i Zapad, naglašavajući da će se svaka dodatna vojna intervencija smatrati direktnom pretnjom po Rusiju.

Osim toga, Putin je komentarisao i ulogu ekonomskih sankcija koje su nametnute Rusiji, tvrdeći da je ruska privreda stabilna i da se adaptirala na pritisak Zapada. Naglasio je da su ruske kompanije sve otpornije i da nalaze nova tržišta u Aziji, Africi i Južnoj Americi.

Putin je u razgovoru takođe posvetio pažnju ruskoj vojnoj industriji, rekavši da je proizvodnja oružja značajno ubrzana kako bi se zadovoljile potrebe fronta. Naveo je da se ulaže u razvoj naprednih sistema protivvazdušne odbrane i visokopreciznih raketa, koje će, kako je rekao, pružiti dodatnu prednost ruskim snagama.

Intervju se završio Putinovim upozorenjem da će Rusija „odlučno odgovoriti“ na svaki pokušaj podrške ukrajinskim snagama koje bi mogle ugroziti teritorijalni integritet Rusije ili bezbednost njenih građana.