Autor: Informer.rs

27.10.2024.

17:05 >> 17:07

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Na džip bivšeg predsednika Bolivije pucano 14 puta! Novi detalji atentata, oglasio se Morales!

- Automobil kojim sam stigao ima 14 rupa od metaka. Ovo je bilo planirano, cilj je bio da me ubiju- rekao je Morales, dodajući:

 Na vetrobranskom staklu su bile tri rupe od metaka, a vozač je imao krv na glavi.

Morales je za napad okrivio trenutnog predsednika Luisa Arcea, bivšeg saveznika i ministra iz njegove vlade, sa kojim je u međuvremenu došao u sukob.

Lučo je uništio Boliviju i sada želi da eliminiše naš proces ovakvim ubijanjem - rekao je Morales, koristeći nadimak predsednika, u pokušaju da se ponovo kandiduje za predsednika.

Morales,ima 65 godina i na funkciji predsednika bio je od 2006. do 2019. Bio je veoma popularan u Andama sve dok nije pokušao da zaobiđe ustav i obezbedi četvrti mandat. Bio je primoran da podnese ostavku nakon što je izgubio podršku vojske posle izbora obeleženih optužbama za prevaru, nakon čega je pobegao u Meksiko.

Morales se vratio u Boliviju 2020. godine u pokušaju političkog povratka. On i Arce se sada bore za nominaciju vladajuće MAS partije za predsedničke izbore u avgustu 2025. godine, iako Moralesu zakon ne dozvoljava da se ponovo kandiduje.

- Ne znamo pouzdano da li su to vojnici ili policajci, ali sve što zapravo žele je da ubiju Eva Moralesa. Juče su reformisali vojno rukovodstvo, a danas pokušavaju da ubiju Eva Moralesa - rekao je za AFP, prenosi Channelstv.