Autor: Informer.rs

28.10.2024.

15:49

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Udarno! Rusija se smeši, severnokorejska vojska na prvoj liniji fronta pre vremena?!

U saopštenju se navodi da je Jun istakao da se Južna Koreja nada da će zajedno sa EU biti pronađene "praktične protivmere", kao i da će Seul udvostručiti napore da se nadgledaju i blokiraju, kako je naveo, "ilegalne razmene" između Rusije i Severne Koreje, preneo je Rojters.

Fon der Lajen je rekla u razgovoru sa Junom da slanje severnokorejskih trupa u Ukrajinu predstavlja, kako je navela, "kritično pitanje koje pogoršava" rat koji već predugo traje.
Fon der Lajen je zahvalila Južnoj Koreji na odluci da pošalje vladinu delegaciju u Brisel da sa zvaničnicima EU podeli informacije o slanju severnokorejskih trupa u Ukrajinu.

Informer

 

Generalni sekretar NATO-a Mark Rute potvrdio je danas da su severnokorejske trupe poslate u Rusiju i da su raspoređene u Kurskom regionu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je na samitu NATO-a u oktobru da su "hiljade" severnokorejskih vojnika na putu ka Rusiji.

Zelenski je rekao da se na, osnovu obaveštajnih podataka koje je dobio, 10.000 severnokorejskih vojnika priprema da bude raspoređeno u Ukrajini na strani Rusije.

Južnokorejski mediji su ranije javili da će Severna Koreja poslati ukupno 12.000 vojnika da se bore u Ukrajini.