28.08.2020.

17:19

Foto:

Politika

ŠIPTARSKI LOBISTA OPET PLJUJE PO SRBIMA, SPOMENUO I MILOŠEVIĆA, ALI JE UĆUTKAN! Biber i Đurić zaratili na Tviteru!

Biber je podsetio na reči srpske premijerke Ane Brnabić koja je želela da opravda potez vlasti u podršci deklaracije EU o izborima u Belorusiji rekla da "Srbi neće zaboraviti Lukašenkovo prijateljstvo u teškim vremenima za naše ljude. Nadam se da Lukašenko neće zameriti".

Đurić je na ovo odgovorio da se podrška Lukašenka ogledala najviše tokom bombardovanja Jugoslavije 1999. godine i patnji srpskog i albanskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Albanski lobista uzvratio je sledećim rečima.

- Drago mi je da branite Miloševićevo nasleđe. A šta je sa više od 8000 albanskih civila ubijenih od strane srpske policije i vojske. Ili više od milion Albanaca proteranih u Albaniju i Makedoniju? Za sve to je kriv NATO? - napisao je Biber.

Đurić je žustro odgovorio.

- Možete vi i bolje od toga, time što me stavljate u Miloševićev tabor, to je propaganda. Te 2000. godine ja sam bio na beogradskim ulicama boreći se za demokratiju i otvaranje moje zamlje. Šest godina kasnije ta zemlja više nije postojala na mapi - napisao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodao:

- Ja nisam nikakav ekspert, ta titula je rezervisana za vas. Ali, čak i sa mojim ograničenim sposobnostima ne mogu da ne znam da uvek postoje dve strane medalje - zaključio je Đurić.