30.09.2020.

15:09

Foto:

Politika

(VIDEO/FOTO) U KORAK SA KOBRAMA! Ministar Vulin u kondicionom maršu na relaciji Ripanj - Parcani - Ralja!



Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u toku godine pripadnici Vojske Srbije u različitim vremenskim uslovima i na različitim terenima planski realizuju marševe, koji su prilika da se proveri nivo osposobljenosti, uz poštovanje svih kondicionih normi u Vojsci Srbije.

Danas je bataljon na čelu sa ministrom odbrane realizovao marš u dužini 20 kilometara, čiji je cilj bio podizanje psiho-fizičke sposobnosti pripadnika.

 

Informer

Ministar Vulin je rekao da svi pripadnici Vojske uvek vode računa da održavaju fizičku kondiciju i da obuka bude na najvišem mogućem nivou, bez obzira na to koje zadatke obavljali i kojoj jedinici pripadaju.

 

Informer

Vulin kaže da bataljon vojne policije specijalne namene „Kobre" vodi računa o bezbednosti najznačajnijih ljudi u Srbiji, ali i o tome da uvek bude spreman da zaštiti svakog našeg građanina i odgovori na svaku pretnju koja može da ugrozi našu zemlju i naš način života.

Informer

On je rekao da se marševi, poput današnjeg, realizuju više puta u toku godine.

- Pripadnici mog voda danas su realizovali marš u najkraćem vremenskom periodu, što govori da smo osposobljeni za izvršavanje svih postavljenih zadataka - poručio je kapetan Torbica.