10.10.2020.

16:24

Foto:

Politika

SNAGA VS NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM: Mediji u regionu pratili vežbu "Sadejstvo 2020", S PAŽNJOM PRENELI REČI PREDSEDNIKA VUČIĆA

Način kojim je Vojska Srbije prikazala svoju razornu moć, u pristvu političkog i vojnog vrha na čelu sa predsednikom Vučićem oduševio je iskrene patriote, ali i one u regionu koji u većini slučajeva nemaju naklon stav prema jačanju Srbije u bilo kom pogledu.

Tako su i svi važniji mediji u regionu pomno pratili vojnu vežbu "Sadejstvo 2020", svako na svoj način, s pažnjom je prenosio reči predsednika Vučića!

Informer

 


- Srbija izvodi vojne manevre tenkovima i avionima u prisutvu Vučića i Vulina - piše kosovska GazetaExpress, ukazujući na "opasnu" blizinu mesta izvođenja vojne vežbe i admistrative granice sa KiM.

Informer

 

Hrvatski portal 24 sata prenosi reči predsednika Vučića, uz pregled oružja koja su učestvovala na vežbi, ističući respektabilnu snagu Vojske Srbije.

Informer

 

Sarajevski portal Dnevni avaz, otkeiva da je Srbija uputila poziv svim članovima Predsedništva BiH da prisustvuju vojnoj vežbi, kojem se odazvao samo Milorad Dodik. Između ostalog oni prenose reči predsednika Vučića da je Vojska Srbije Bošnjačka koliko i Srpska.

Informer

 

Uz pregleda dešavanja i vrste naoružanja koje su na Pešterskoj visoravni demonstrirale moć Vojske Srbije, zagrebački portal 24. sata ističe reči predsednika Srbije da je vežba "Sadejstvo 2020" pokazala spremnost i obučenost VS da zaštiti zemlju i teritoriju u slučaju agresije, ali i to da Srbiji "ne pada na pamet da nekog napada ili ulazi u sukobe".