01.09.2021.

18:10

Foto: printscreen

Politika

RAZGOVARAĆU SA ŠMITOM, ZA NAS JE VAŽNO ŠTO ON NIJE POSLUŠAO BESMISLENE ZAHTEVE! Vučić sa Bleda komentarisao susret sa visokim predstavnikom!

Na pitanje o razgovoru sa Šmitom, predsednik je rekao da ga je sreo, da su se pozdravili i kratko razmenili mišljenja. Dodao je da bi trebalo da se sastanu, ali da tačan datum ne zna.

- Razgovaraćemo uskoro. Za nas je važno i dobro je da Šmit nije poslušao besmislene zahteve. Neki ljudi ne mogu da razumeju koliko je to neodgovorno i opasno. Videćemo kakvi će zaključci biti po tom pitanju - rekao je Vučić.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je niz važnih sastanaka na Bledskom strateškom forumu u Sloveniji, koji inače tradicionalno okuplja lidere regiona i zemalja članica Evropske unije. Nakon susreta, Vučić je izjavio da su interesi u Evropi samo interesi, da tu nema ljubavi i da ne vidi zašto bi se neko radovao što Srbija napreduje.

- Mi moramo da razumemo šta su naši interesi i moramo sebi da pomognemo. Svako treba da zna da je "Otvoreni Balkan" naš interes - rekao je Vučić.