13.02.2022.

12:06

Foto: printscreen RTV Pink

Politika

Šokiran sam što nema reakcija na napade na novinare! Da je neko od nas rekao da su novinari N1 ili Nove S paščad, ne bi se završilo u Briselu, organizovali bi vešala na Arktiku!


"Zamislite da je neko od nas rekao da su novinari N1 ili Nove S paščad. To ne bi završilo u Briselu nego bi organizovali vešala na Antarktiku i na Arktiku, ne znam gde ... Ovoga puta je to prošlo nezapaženo i nijedna organizacija evropska, svetska, čak ni domaća udruženja nisu reagovala", ukazao je Vučić gostujući u Novom jutru na TV Pink.

Na pitanje da prokomentariše uvrede koje se njemu upućuju i da li su mu neke duhovite, smatra da uvrede ne donose rešenje, ali da mu ne smeta ako ga neko napada ako to ima smisla.

"Lako ih trpim, ali nije jednostavno kada je u pitanju porodica", naveo je.

Informer

Primećuje i da ljudi vole da veruju u sopstvene laži, da u svetu socijalnih mreža žive u svojim balonima iz kojih ne žele da izađu i da sve one koji drugačije misle ne čuju i ne vide, i onda im se čini da je na ulicu izašlo pet ili 10.000 ljudi..

"To sam proučavao 2017. godine kada sam pobedio na predsedničkim izborima, teško da je moglo ubedljivije. Neki ljudi su verovali da smo nešto ukrali, a nijedan glas nismo ukrali, niti je to bili moguće niti je bilo potrebno. Verovali su jer su živeli u mehuru od sapunice, nisu mogli da videli drugačije mišljenje", rekao je Vučić dodajući da su političari znali da lažu, ali neki su stvarno verovali da je to tako.

Komentarišući pitanje da li u politici ima prijateljstva i da li zna kada će ga i ko izdati, Vučić napominje da nije Bog da bi to mogao da prepozna, kao i da ljude ceni ne po utiscima već po delima.

"To vidite posle godinu, pet i deset. Sa nekim ste manje sa nekim više prijatelj, to je život", kaze i dodaje da nekada dođe do razočaranja, ali da on svakome daje i više od druge šanse, a da to daje i sebi.

"I sebi sam oprostio bezbroj gluposti...Trudim se da stvari racionalizujem, a ponekad imam višak emocija koje ne mogu da sakrijem", priznaje Vučić i dodaje da je za njega najvažniji rezultat, a ne to da li ga neko voli ili ne.

BONUS VIDEO