21.02.2022.

21:25

Foto: Informer

Politika

IZDAO SAM NALOG I ZAHTEV DA BUDEMO PRIPREMLJENI! Vučić o rusko-ukrajinskoj krizi: Danas u svetu vidite da mir više nije nešto što je PODRAZUMEVAJUĆE!

- Danas sam nako Sednice izdao nalog Vojsci, kao vrhovni komandant, da u svakom trenutku budu pipremljeni na najbolji mogići način. Nastavljamo da kupujemo ono što je najbolje za odbranu zemlje. Danas u svetu vidite da mir više nije nešto što je podrazumevajuće - rekao je.

- Imamo još problema, ja ne mogu da obmanjujem sebe, morate da govorite istinu. Vi kada pogledate naše naslove u 80 ostao medija ne postioji nikakva objektivnost i oni su uvek na ruskoj strani", kazao je. O razgovoru sa Makronom "Razgovor je bio važan, o situaciji u našem regionu. Očekujem još razgovora narednih dana, postoje veliki strahovi da li bi sve moglo da se proširi i na Zapadni Balkan - rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj poseti Monaku, gde će razgovarati sa knezom Albertom II od Monaka. Prema programu posete, za predsednika Srbije biće priređen svečani doček ispred Kneževske palate, a zatim će uslediti sastanak Vučića i kneza Alberta II.