01.10.2022.

13:22

Foto: printscreen TV Pink

Politika

ONI KOJI SU HITLERA DOČEKIVALI SA CVEĆEM, GOVORE ONIMA KOJI SU SE PROTIV NJEGA BORILI OD PRVOG DANA! Vučić se oglasio iz Bugarske!

- Teška je energetska situacija, to nikada nisam krio. Tražio sam pred svima da zemlje Zapadnog Balkana dobiju određen deo novca. Od svega što smo se spremali godinama mi ćemo ovu zimu da preživimo, a šta ćemo da radimo sledeće zime - rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da je situacija ozbiljna, i da je dobro što je izgrađen ovaj gasovod prošle godine.

- Nisam znao da li da plačem ili da vičem kada sam video kakva sabotaža se desila na Severnom toku 2. Zamislite da nismo izradili ovaj gasovod prošle godine. Nije ovo pitanje samo kako će da bude u pojedinim domovima. Mnogo je važnije pitanje hoće li naše kompanije moći da izdrže. Da li ćemo moći da podmirimo sve što je neophodno sa pristojnim cenama gasa, cenama eletrične energije.

O pritsicima

Kako ističe, Srbija vodi svoju politiku i zato ne uvodi sankcije Rusiji.

- Imali smo strašne pritiske. Rekli su u jednom danu da će oni nama uvesti sankcije, ona EP koji kaže da će nam prekinuti pregovore sa EU, strašni pritisci. Jedino da neko uzme i stavi nam glavui na panj i kaćžu evo sad ćemo da uzmemo jedno sekirče. Nisam se libio da ukažem na drugačiju poziciju. Sada ćemo da probamo da u najvećim krizama izvučemo najtanji kraj. Srbija se bori za svoju politiku koliko god može, zato ne uvodimo sankcije Rusiji.

O npadima Hrvata

Predsednik Srbije komentarisao je i naslovnu stranu hrvatskog magazina "Ekspres" na kojoj je prikazan kao Adolf Hitler sa brčičima.

- Ja nemam problem sa tom njihovom naslovnom stranom. To je sloboda medija, imaju pravo na to. Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali govore onima koji su se protiv njega borili od prvog dana. To dovoljno govori o njima - objasnio je Vučić.