16.05.2023.

12:13

Foto: Beta

Politika

NATAŠA KANDIĆ I HRVATSKI MEDIJI UDARILI NA SRBIJU: Smenite Vučića, ne želi da prizna Kosovo! (FOTO)

Kandićka i hrvatski mediji udarili na Srbiju i podržali one koji blokiraju Gazelu i državne istitucije i pritom maltretiraju građane. 

Portal Slobodna Dalmacija objavio je tekst pod naslovom „Ovo je velika priča o Aleksandru Vučiću, čoveku koji je najveći problem Srbije. Seje zlo i sve Srbe vodi u ‘ponor'“, a Kandić im je bila sagovornica. U tekstu je iznet niz gnusnih laži na račun predsednika Srbije, ali je ipak otkriveno zbog čega žele politički kraj Vučića.

Informer

– Danas Vučić svaki dan ponavlja da neće biti priznanja Kosova, jer su Kosovo i Metohija deo Srbije. On često spominje ubijenu srpsku decu, a niko ne govori o 1.400 ubijene kosovske dece. Svako gleda svoje žrtve, niko tuđe – rekla je Kandić za Slobodnu Dalmaciju, a potom i tekst objavila na svom Tviter nalogu.

Informer

Jasno je da i njoj i hrvatskim medijima smeta Vučić koji ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, a smeta im i to što govori o ubijenoj nevinoj srpskoj deci, a ne o, kako sami priznaju, albanskim žrtvama.

Isto tako, Vučić govori o žrtvama ustaških zločina, od Jasenovca i Jadovna do „Oluje“ i „Bljeska“, što je ustašama poseban „trn u oku“.

Međutim, ne treba zaboraviti da im najviše smeta to što je predsednik preporodio Srbiju – ekonomski, politički, vojno i u svakom drugom smislu, te naša zemlja sustiže i prestiže Hrvatsku po svim parametrima.

Sve to pojedinim Hrvatima daje motiv da kao opareni koriste svaku priliku da napadnu Vučića, jer su svesni da Srbiju mogu da slome jedino ako slome njega, jer je Vučić garant jake i uspešne Srbije. Zbog toga u protestima onih koji su za blokiranje Gazele i državnih institucija vide priliku da oslabe našu zemlju.