24.05.2023.

17:50

Foto: printscreen

Politika

Hrvati opsednuti Vučićem i jakom Srbijom!

Koliko su opsednuti našom zemljom govori činjenica da od jutra do mraka glavne vesti su im upravo o Srbiji i njenom rukovodstvu.

Tako se u moru naslova pojavio i onaj u kome se proziva naša zemlja po pitanju članstva u EU, a koji glasi: „Zašto treba ukinuti pravo veta u EU? Zamislite da samo da je Srbija članica Unije“. Oni se u tekstu pozivaju na zahtev predsednika Francuske Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca koji se zalažu se za ukidanje veta u nekim područjima zajedničke politike EU.

Informer

Međutim, kako to obično biva u hrvatskim medijima, vest ne bi bila vest ukoliko se Srbija ne bi pomenula, te su tako u naslovu, da prevedemo, pitali šta da je naša zemlja članica EU a da ima prava veta, te da li to znači da bismo to pravo koristili u vezi sa pitanjima sa kojima se ne slažemo.

Ono što zapravo smeta hrvatskim medijima jeste jaka i samostalna Srbija vođena odlučnom i mudrom politikom Aleksandra Vučića. Na ovaj način pokušali su, vrlo nespretno doduše, da ismeju to što Srbija vodi nezavisnu i slobodarsku politiku.