Autor: Informer.rs

26.12.2023.

09:40

Foto: Ata images/ Tanjug

Politika

Beskrajno licemerje tajkunske opozicije! Ponoš i Manojlović: Mešanje stranaca je dobro ako koristi "Srbiji protiv nasilja"!

Po čudnoj logici Đilasa i njegovih pajtosa, stranim diplomatama dozvoljeno je da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije, samo pod uslovom da govore ono što je na liniji tajkunske koalicije i njihovih sledbenika.

Na ovakav zaključak upućuju izjave NATO generala Zdravka Ponoša i Sava Manojlovića, koji su brutalno napali američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila i to samo zato što je osudio divljanje đilasovskih falangi koji dva dana unazad uništavaju Beograd i zagorčavaju život građanima prestonice.

Hil je, podsetimo, naveo da policija mora učiniti sve da zaštiti dostojanstvo građana i građanska prava. 

- Nasilju i vandalizmu nad državnim institucijama nije mesto u demokratskom društvu - naveo je Hil na platformi Iks.

Ova izjava Hila bila je povod da Ponoš i Manojlović, po Đilasovom nalogu, napadnu američkog diplomatu, dok istovremeno veličaju Andreasa Šidera, vođu delegacije Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) u Evropskom parlamentu, koji je za srpske tajkunske medije ocenio da su izbori neregularni.

Informer

Tako je Manojlović ocenio da se Hil meša u unutrašnje stvari Srbije, dok je Ponoš poručio da bi "Hil trebalo da ode na pecanje sa Bocan Harčenkom", ruskim ambasadorom u Beogradu.

Da sve bude gore po tajkunsku opoziciju i njihove medije, Šider u koga se kunu i cititaju na svakoj prilici na svojim medijima, funkcioner je SPO, partije koja je u prošlosti bila poznata po brojnim skandalima.

Informer

Kako su pisali mediji, SPO je bila optužena za krađu glasova pri izboru za lidera partije, kao i za korupcionaški skadal gde su optuženi za malverzacije sa cenama kod kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Informer

I sad, taj i takav Šider je relevantan sagovornik tajkunskih medija, a za opoziciju je moralna gromada čija reč bi trebalo jedino da se sluša kada su u pitanju srpski izbori.

Imajući sve navedeno u vidu, postavlja se pitanje da li će Srbija tražiti međunarodnu istragu protiv Šidera, tokom koje bi moglo da se otkrije mnogo toga zanimljivog - na primer, da li je Šider na Đilasovom platnom spisku i da li je za brutalno mešanje u unutrašnje stvari Srbije i besramno opravdavanje nasilja na ulicama Beograda - debelo plaćen.