02.02.2024.

15:18

Foto: Kancelarija za KiM

Politika

Dete na ljuljaški, a pored njega Kurtijevi specijalci sa dugim cevima!

Na jednoj od fotografija vidi se dete koje se ljulja na ljuljaški nedaleko od opštine oko koga su pripadnici tzv. kosovske jedinice sa dugim cevima.

Informer

 
Vučić: Kutrijeva policija danas napala sve srpske enklave u Metohiji

Predsednik Vučić izjavio je u obraćanju javnosti da je Kurtijeva policija danas u više sinhronizovanih akcija upadala u privremene organe u Prištini, Peći, Goraždevcu i Istoku i napala sve srpske enklave u Metohiji.

- Građani Srbije, danas su pripadnici Kurtijeve policije u više sinhronizovanih akcija upadali u privremene organe Prištine, Peći, Goraždevcu i Istoku, mesto Osojane. Isto vreme su upali i u Dom zdravlja u Osojanu i zatvorili ga - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kazao je da su maltretirali ljude ispred apoteka i preturali im po stvarima.

- Pošto je valjda to najveći uzrok problema sa kojima se suočavaju. Dakle, napadnute su sve srpske enklave u Metohiji i posle odluke koja nema nikakve veze, ona je samo formalna odluka takozvane Kosovske centralne banke, suštinski je to odluka Aljbina Kurtija da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba, proterivanjem Srba sa njihovih vekovnih ognjišta - naveo je Vučić.

On je rekao da, inače, u opštini Peć ima 650 Srba, dok su radno angažovane u lokalnoj samoupravi 192 osobe.

- Pitanje je kako će i na koji način moći normalno i uobičajeno da žive. Zaposlenih i radno angažovanih u lokalnoj samoupravi i opštini Istok je 90, u Dom zdravlju u Istoku 44, a ukupno stanovnika 540. U Vidanju, u Klini, 62 stanovnika, ukupno 120 stanovnika - rekao je Vučić.

- Morate da razumete da ti ljudi ne bi imali šansu za opstanak, da nema države Srbije i našeg finansiranja - naglasio je predsednik Srbije.