07.03.2024.

14:42

Foto: Informer

Politika

Politički safari na Srbe u Crnoj Gori! Ko želi novi Balkanski rat?

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju istakao je da mediji koji šire dezinformacije to i nastavljaju da rade, ali i mediji koji se bave informisanjem, nastavljaju da informišu.

-U Crnoj Gori je postao popularan politički safanri na Srbe. Ovde je najluđi deo napada tog Oskara Hutera u tome što on napada blagu retoriku Andrije Mandića za licemerje. On napada kako sam kaže blagu retoriku jer je smatra pritvornom. Ćutanje je krajnji cilj. Predstavljajući se za zaštitnike suvereniteta Crne Gore, oni pokušavaju da silom i dalje drže lekcije- rekao je Dragoslav Bokan.

Informer

Dragoslav Bokan

On je istakao da je srpska tema postala nešto što je od izuzetnog značaja i u regionalnom, ali i u međunarodnom smislu.

-To šta će reći ambasadori Velike Britanije, Amerike i Nemačke u Crnoj Gori je velika tema. Bio je spor oko toga da li je pradeda Oskara Hutra zasita bio lekar, ili je bio magacioner. Crna Gora je jedno vreme bila antisrpska. Time je nastavila ono što je trebalo da se napravi. Crna Gora je trebalo da bude jedna vrsta drugog Zagreba. Crnogorstvo je nešto što zaista postoji. Ako je crnogorstvo samo način da se mrzi srpstvo, onda ono postaje izvor svakih sukoba. Oni rade to što rade, ali nemaju šanse za pobedom. Oni pripadaju porošlosti. Jedan deo njih želi da uvuče Srbe u novi Balkanski rat- rekao je Bokan.

On se osvrnuo i na srednjovekovnu istoriju Srbije na koju svi treba da budemo ponosni.

-Pravi ustav svih Srba je Nomokanon. To je naš najstariji ustav. Taj zajednički ustav, on svedoči o tome da se mora ići napred braneći slobodu pojedinca, ali i naroda i vere u Gospoda. Mi branimo naša parava protiv onih koji ih ugrožavaju. Svuda u svetu se narodi ponose događajima iz prošlosti. Zašto se mi ne bismo ponosili? Ljudi u Crnoj Gori treba da znaju da nisu dalji od Svetog Save. Nomokanon nije nikakav rasistički dokument, već dokument koji čuva srpski narod od nepravde, laži i nestanka- rekao je Bokan.