Autor: Informer.rs

20.03.2024.

13:34

Foto: Informer

Politika

Pukovnik otkrio kakvu je ponudu general Pavković dobio od Haškog tribunala: Obećavali su mu uzlaznu putanju karijere ako to uradi!

Pavkovića je, otkriva Jevtić, tokom ranih 2000-ih posetila delegacija u kojoj se, između ostalih, nalazio i jedan predstavnik Haškog tribunala. 

- Rečeno mu je da znaju da "njegova vojska na neki način štiti generala (Vojske Republike Srpske) Ratka Mladića" i da će mu karijera ići uzlaznom putanjom ukoliko im ga preda. Pavković je na to odgovorio rekavši da "posao vojske nije da štiti i čuva haške optuženike i da ne zna gde se Mladić nalazi - objasnio je pukovnik Vojske Srbije.

Jevtić, autor knjige "Neraskidiva karika", koja se bavi Pavkovićevim životom, je zajedno sa pukovnikom u penziji Miloradom Đošićem gostovao u emisiji i govorio o svom poznanstvu i iskustvima sa generalom.

On je vodio računa o pojedincima koliko i o samoj vojsci. Svaki susret sa njim je bio jedan prijatan, opušten razgovor, ali je on takođe bio strog i ponašao se vojnički. Zbog toga su njegove jedinice bile proglašavane za najbolje - rekao je pukovnik.

Celo gostovanje pukovnika Jevtića i pukovnika u penziji Đošića pogledajte u video-snimku u nastavku teksta: