29.03.2024.

20:20

Foto: Ata images

Politika

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Predsednik Vučić sutra će objaviti ime novog premijera!

Kako nam je potvrđeno u Predsedništvu, šef države je nakon detaljnih konsultacija, zajedno sa liderima vladajuće koalicije doneo odluku o tome kome će biti novi premijer.

Očekuje se, kako nam ne rečeno, da nova Vlada bude formirana u narednih nekoliko nedelja.

Podsetimo, predsednik Vučić obratio se večeras javnosti iz Palate "Srbija" gde je govorio o stanju na KiM, Republici Srpskoj, ali i sveukupnom pritisku na našu zemlju.

- Upravo zbog naše vojne neutralnosti, odnosa prema sukobu u Ukrajini i našoj poziciji da osudimo napad na suverenu zemlju, ali da se ne pridružujemo sankcijama Rusiji. Treći razlog, a vezan je za oba prethodna, taj što zapadne zemlje osećaju veliki pritisak zbog napredovanja ruskih snaga, i nesigurnosti kako će se okončati sukob u Ukrajini - rekao je predsednik i dodao da zato Zapad i njihovi partneri žele da pitanje KiM sklone kao potencijalni kec u rukavu Vladimira Putina, i da smo zato na meti Prištine i onih koji su ih podržavali.

- Za nas je mir prioritetni interes, i od strahovitog je značaja. Dobili smo najnovije podatke za februar, koliko je ekonomski napredak Srbije i veći je nego što smo očekivali. Sloboda je takođe nešto čime se ponosimo. Od dolaska Kurtija na vlast Priština je neprestano eskalirala situaciju. Imamo više od 400 napada na Srbe, njihovu imovinu i crkve - istakao je Vučić.