05.05.2024.

07:04

Foto: Beta/privatna arhiva

Politika

Neka najveći hrišćanski praznik donese obilje mira koji je svima prekopotreban, naročito nama koji živimo na KiM! Vujičić čestitala svim pravoslavnim vernicima Vaskrs

Njenu čestitku prenosimo u celosti:

Poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima posebno mojoj braći i sestrama u Hristu na Kosovu i Metohiji koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru čestitam jedan od najvećih hrišćanskih praznika, sa željom da ga proslavite u miru i veri u bolju, svetliju i sigurniju budućnost. U današnjem vremenu, kada se ceo svet suočio sa teškim geopolitičkim promenama  moramo se prisetiti da je Vaskrs praznik pobede života, ali je i nada za život dostojan čoveka.

Iskušenja sa kojima smo suočeni govore da nema ovozemaljske pravde niti vere u Boga onih koji nepravdu čine.

Poznavati Boga moguće je samo u sebi. Dok ga ne nađemo u svakom od nas, nećemo ga naći nigde. Nema Boga za onog ko ne zna da ga nosi u sebi.

Neka najveći hrišćanski praznik donese obilje mira koji nam je svima preko potreban naročito nama koji živimo na Kosovu i Metohiji, kao i Božijeg blagoslova u srca i domove pravoslavnih vernika, neka vas sve obdari svojom vaskrslom radosću.

Pozivam na solidarnost i zajedništvo koje nam je potrebno, okrenimo se pre svega porodici, prijateljima i svojim komšijama jer samo na taj način možemo istrajati u duhu vremena, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za nas.

Hristos Vaskrse - Vaistinu vaskrse