24.10.2024.

11:44

Foto: Printskrin video

Politika

Tajkunski novinar otkrio istinu: Širenje dezinformacija o rudniku litijuma dolazi spolja - Picula potvrdio

- Prema poslednjim istraživanjima pada podrška EU u Srbiji, a pre svega zbog blanko podrške koju je Brisel dao projektu rudarenja litijuma u Srbiji, bez jasnog obrazloženja o kakvim uslovima se radi, da li će biti poštovani striktni ekološki standardi i slično, što i jeste rečeno ali nije stavljen fokus na to. Uz sve to, krenule su i manipulacije sa strane koje su dovele do toga da većina građana u ovom trenutku nije za EU a pogotovo ako to podrazumeva rudarenje litijuma. Kako sprečiti dalju štetu koju strano mešanje i kampanja dezinformacijama može da učini? - upitao je tajkunski novinar, na šta je Tonino Picula odgovorio:

- Sasvim ste u pravu kada navodite taj primer sa litijumom, a koji je zamutio sliku o EU!

Podsećamo, u krugu bliskih saradnika lidera „Ekološkog ustanka“ Aleksandra Jovanovića Ćute, sve su intenzivniji i burniji njegovi sukobi sa takozvanim ekološkim aktivistima na lokalu, koje su Jovanović i njegovi politički partneri u proteklom periodu brutalno zloupotrebili za izazivanje nereda i nasilja na „antilitijumskim“ protestima, sa ciljem da nasilnim putem preuzmu vlast u Srbiji.

Protiv Kokanovića

Aleksandar Jovanović Ćuta prethodno se svađao i sa Zlatkom Kokanovićem iz takozvanog udruženja "Ne damo Jadar" u vezi sa orgaizovanjem protesta. Aleksandar Jovanović Ćuta i Zlatko Kokanović, inače, sklopili su nekakv politički dil čim su postali "ekolozi", pa mu Kokanović poklonio Ćuti zemljište, koje je prethodno hteo da proda firmi "Rio Tinto".

Informer

Zlatko Kokanović na protestu "ekologa"

Za lidera takozvanog Ekološkog pokreta, samozvanog "ekološkog talibana" Aleksandra Jovanovića Ćutu kruži priča u javnosti da voli da popije.

Informer

HOĆEMO LI NA PIĆE? Aleksandar Jovanović Ćuta u Skupštini Srbije

Tako se priča da je Jovnović došao "pod gasom" u jutarnji program jedne televizije.