28.10.2024.

10:49

Foto: Tanjug

Politika

Vučić ugostio mađarskog predsednika: Odnosi između Srbije i Mađarske su na najvišem nivou!

Predsednik Vučić poručio je da su odnosi između Srbije i Mađarske na najvišem mogućem nivou i da će se, kada bude gotova brza pruga, putovati samo dva sata i 40 minuta iz centra Beograda do centra Budimpešte.

- Odnosi između Srbije i Mađarsku su na najvišem nivou. Mi u Srbiji doživljamo Mađarsku ne samo kao političkog strateškog partnera, već i kao iskrenog prijatelja. Odnosi dveju su zemalja na najvišem nivou. Imamo brojne zajedničke interese. Uz zahvalnost za podršku na našem EU putu, ekonomija je na najbolji način potvrđuje naše veze. Pre 12 godina je naša trgovinska razmena 768 miliona evra, a prošle godine 3,1 milijardu evra. Rezultati mogu da budu i bolji. Mađarska će uvek moći da računa na Srbiju.  Sveobuhvatno je povezivanje sa Mađarskom. Kada budemo imali brzu prugu Beograd-Budimpešta, nema stajanja na granici, nema maltretiranja na granicama. Putovaće se samo dva sata i 40 minuta iz centra Beograda do centra Budimpešte - poručio je predsednik Vučić. 

Informer

Aleksandar Vučić i Tamaš Šujok

Svečani doček ispred Palate "Srbija"

Predsednika Mađarske Tamaša Šujoka danas je uz najviše državne počasti dočekao predsednik Aleksandar Vučić ispred Palate "Srbija".

Svečani doček priređen je uz intoniranje državnih himni Mađarske i Srbije i počasni stroj Garde Vojske Srbije.

Informer