28.10.2024.

10:49

Foto: Tanja Andric

Politika

Ovo je suština licemerstva! Brnabić reagovala na jezive pretnje Informeru i Vučićeviću: Neka novinarska udruženja otvoreno kažu da štite samo prava novinara Šolakovih medija!

- Prinuđena sam da reagujem i osudim pretnje koje je Informeru uputio narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, jer je izostala bilo kakva reakcija onih koji su dužni da na to reaguju. Ovakve pretnje su apsolutno neprihvatljive u demokratskom društvu koje mora da štiti slobodu medija, bez obzira na uređivačku politiku medija, ili lični afinitet prema nekom mediju ili novinaru. 

Ovaj slučaj osvetljava suštinu licemerstva, jer nijedno novinarsko udruženje ili sindikat nije reagovao, a oni su ti koji treba da budu prvi koji staju u zaštitu novinara - uvek i neselektivno. 

Ipak, čini se da za njih postoje isključivo oni koji rade za medijske kompanije čiji je vlasnik Dragan Šolak. Ako je to njihov stav, onda bi bilo pošteno da to jasno i otvoreno kažu i da navedu da sindikati i udruženja zapravo štite samo prava novinara Junajted medije, jer je očigledno da druge kolege ne tretiraju kao jednako vredne zaštite i podrške. 

Licemerje u pristupu podršci novinarima ne sme da postoji, jer pravo na slobodu i zaštitu mora biti univerzalno i mora važiti za sve jednako bez obzira o kojem mediju je reč - napisala je Brnabić na Iksu.

Podsetimo, lažni ekolog i predvodnik opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je juče monstruozne pretnje glavnom i odgovornom uredniku Informera, Draganu J. Vučićeviću, kao i njegovim saradnicima.

- Ovo što ti i ja sad izgovaramo, onaj zmijarnik tamo sa onim kratkonogim, bradatim Vučićevićem i njegovom ekipom samo čeka, prati, prati i bićemo naravno deo njihovog programa. Dakle, da ima pravde u ovoj zemlji, evo ja mu obećavam, ako se budem ikad išta pitao on je prvi na spisku! On i taj njegov zmijarnik i trovačnica Informer, koji će da bude lustriran. Takvi ljudi nemaju šta da traže, to truje sve živo, znači to je nešto što kao kancer kad imaš, to mora da se sklanja, to mora da se operiše, to mora da se operiše - ovo su reči poremećenog čoveka, koji se tu nije zaustavio već nastavio u prljavom maniru:

- Neko mora da skloni ove trovače, ove nakaze, ovog Vučićevića i tu njegovu ekipu. To ne sme više da zagađuje javni prostor, to mora da se skloni iz naših života. To se mora raditi brutalno, sistematski, ako treba i na silu - izjavio je lažni ekolog Ćuta.

Na ove stravične pretnje nije reagovalo nijedno novinsko udruženje.