08.01.2015.

15:12

Foto:

Sport

TERZIĆ: Nisam Koperfild, za evro licencu nam treba 11,8 miliona evra!

- Radimo i na registraciji pojačanja, što nije lako u ovakvoj situaciji, pogotovo što izmirujemo tekuće obaveza i stare dugove. Do 15. januara moramo da isplatimo Bronovickog, a do 14. februara 420.000 evra prema bivišim igračima. Potrebno nam je 11,8 miliona evra, a postoji mogućnost da se dugovanja prema nekim igračima prolongiraju za sledeću godinu. Nisam pesimista ili optimista, prihvatio sam se obaveza i radimo na tome. Ne smemo da imamo prevelika očekivanja, jer nisam Dejvid Koperfild - rekao je Terzić novinarima na stadionu "Rajko Mitić".

On je istakao da je zadovoljan dosadašnjim prelaznim rokom, pošto je klub doveo 80 odsto planiranih pojačanja.

- Najveći deo smo uradili, izašli smo u susret Nenadu Lalatoviću i doveli igrače koji su došli na početak priprema. Pozitvni su izveštaji oko Parkera, radi se o veoma dobrom igraču, ali videćemo kako će se uklopiti, jer je drugačiji igrati u Zvezdi. Nismo više u situaciji da ima visoke ciljeve kao prethodnih godina - rekao je Terzić.

Terzić je ponovio da će kub u narednom periodu forsirati igrače iz omladinske škole sa nekoliko iskusnih i proverenih fudbalera.

- Na jesen sam govorio da mora da se pravi balans mladih i iskusnih i sportskih rezultata. Nastojaćemo da forsiramo našu decu, koje bi stariji igrači rasteretili. Klub će istrajati u želji da Rajković, Jović, Grujić, Ristić i Jovanović imaju dobru minutažu zarad dobrobiti srpskog fudbala - naveo je Terzić.

On je najavio da će Crvena zvezda dovesti na šestomesečnu pozajmicu nigerijskog reprezentitvca Gbolahana Salamija, uz mogućnost otkupa za 250.000 dolara.

 

Tagovi: