01.07.2015.

09:20

Foto:

Sport

HRVATI O IBANJEZU: Dinamo je oduvek bio Zvezdina filijala!

 

 

 

- I dok su u Zvezdu otišla šestorica velikih Dinamovih igrača, s “Marakane” nikada se niko nije preselio u Maksimir. Najbliži je bio Dragiša Binić, brzo Zvezdino krilo, koji mi je to otkrio na promociji Roberta Prosinečkog za trenera Zvezde. “Bili smo u Zagrebu, ali se Ćiro Blažević predomislio. Međutim, bio je džentlmen, dao mi je 20.000 nemačkih maraka, uz napomenu - oprostite što smo smetali - piše u autorskom tekstu novinar "Jutarnjeg" Tomislav Židak.

Dok iz Zvezda u Dinamo nije otišao niko, crveno-beli su iz Zagreba dovodili samo probrane.

U Dinamo su iz Partizana dolazili dobri igrači, poput golmana Ranka Stojića, štopera Vlade Čapljića i “fantazista” Čave Dimitrijevića. Ali, u Zvezdu su odlazili ponajbolji Dinamovi igrači: Rajko Janjanin, Tomislav Ivković, Milivoj Bračun, Boro Cvetković i, ono što je najviše peklo Dinamove navijače, Robert Prosinečki. Rajka Janjanina je u Beograd spakovao Vlatko Marković, a ostalu četvoricu Ćiro Blažević. U Zvezdu je hteo i Dinamov bek Željko Cupan, ali ga nikada nisu uzeli - piše Židak.

Luis Ibanjez je sedmi fudbaler koji je nosio modri dres Dinama i zamenio ga kasnije zvezdinim crveno-belim. Međutim, za beogradski klub bi bilo daleko bolje da je uspeo da ugrabi dinamovca za kojeg je bio zalegao Robert Prosinečki - Andreja Kramarića. Supertalentovani napadač je tada bio u drugom planu u zagrebačkom klubu, na kraju nije stigao u Zvezdu, ali je otišao u Rijeku i napravio čudo.

Tagovi: