25.12.2015.

14:45

Foto:

Sport

SUMNJIV TRANSFER MLADOG FUDBALERA! Kome ide milion evra od Grujića?

Neko "mulja" s transferom Marka Grujića u Liverpul! Čelnici Crvene zvezde tvrde da će prodati mladog igrača Liverpulu za sedam miliona evra, a da će zatim platiti Englezima milion za šestomesečnu pozajmicu, što je potpuno nelogično!

Novo objašnjenje
Iz Liverpula su nam tražili da se u papirima vodi da su Grujića platili sedam, a ne šest miliona, jer će igrač tako lakše dobiti radnu dozvolu

FK Crvena zvezda

Sa "Marakane" su saopštili da će Grujić ostati u klubu do 1. jula 2016, što znači da talentovani vezista neće moći da pomogne crveno-belima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje za srpskog prvaka počinju 12. jula. Imajući to u vidu, nema nikakve logike da Zvezda da milion evra da bi zadržala Grujića samo za drugi deo ove sezone, jer je titulu praktično već osvojila.

Teško poverovati

Informer je juče od čelnika crveno-belih zatražio objašnjenje, a novo obrazloženje je takvo da je u njega teško poverovati.

Džajić muljao s transferima

Ovo nije prvi put da se sumnja u mahinacije sa transferima u Zvezdi. Bivši predsednik crveno-belih Dragan Stojković Piksi pre godinu i po dana u ekskluzivnoj ispovesti za Informer optužio je Dragana Džajića da je prisvojio deo novca od prodaje Nikole Žigića i Milana Biševca. Džajić je takođe bio i optužen da se "ugradio" u transfer Gorana Drulića, čak je i pokrenut postupak protiv njega, ali je odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića bivši predsednik Zvezde aboliran. Zanimljivo je da se i Džajić oglasio povodom Grujićevog prelaska poručivši da od toga "ne bi trebalo praviti slučaj".

- Zapravo nema nikakve pozajmice. Transfer iznosi šest miliona evra, ali je Liverpul tražio da formalno stavimo da je sedam, pa da im vratimo jedan. To je urađeno zbog toga što igrač nema uslove za dobijanje radne dozvole, a lakše će je dobiti ako je cena transfera veća - rekli su nam iz Zvezde.

Velika Britanija zaista ima stroga pravila za izdavanje radnih dozvola fudbalerima koji nisu državljani zemalja Evropske unije.

Uslov je da je igrač u prethodne dve godine odigrao 75 odsto utakmica za seniorsku reprezentaciju, ne računajući prijateljske mečeve. Pored toga, u obzir dolaze samo igrači čiji se nacionalni timovi nalaze u prvih 70 mesta na rang-listi FIFA.

Grujić nije odigrao ni jednu jedinu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Srbije, pa britansku radnu dozvolu može da dobije samo ukoliko ga Komisija za razvoj engleskog fudbala proglasi ekstratalentom. Međutim, predsednik Sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica objasnio je da visina cene transfera tu ne igra nikakvu ulogu.

Reuters

mojugao

JIRGEN KLOP

MENADŽER LIVERPULA

Nema šta da se kaže u vezi s pojačanjima. Zimski prelazni rok nije lagan, cene su izuzetno visoke. Nisam veliki fan tržišta u januaru.

- Naravno da nije bitno koliko je obeštećenje plaćeno za igrača. Komisija procenjuje da li određeni igrač može da doprinese poboljšanju kvaliteta lige. Grujić sa 19 godina iza sebe ima zlato sa Evropskog i sa Svetskog prvenstva, što je više nego dovoljno za dobijanje dozvole. Komisija i postoji upravo zbog toga da ne bi neki šeik mogao da plati 50 miliona evra samo da mu, recimo, dete zaigra u Premijer ligi - objasnio je Poledica.

Juče se oglasio i sam Marko Grujić. Mladi fudbaler koji je u sredu otputovao na odmor u Crnu Goru nije želeo da priča o prelasku u Liverpul.

IZVINI, TATA, IDEM U LIVERPUL! Grujić neće da posluša oca, seli se na "Enfild"

GRUJIĆ OVERIO KARTU! As Zvezde na aerodromu, spreman za put!

PANIKA U ZVEZDI: Grujiću moraš u Liverpul, NEĆEMO PREŽIVETI ako te ne prodamo!

Tagovi: