10.04.2016.

17:55

Foto:

Sport

(VIDEO) VIJEIRA SPASAO CRVENO-BELE! Zvezda u 90. izbegla poraz protiv Borca - 1:1

Vojvodina je prekinula seriju Crvene Zvezde od 24 vezane pobede, a Borcu malo nedostajalo na nanese prvi poraz lideru Superlige u sezoni. Čačane je obradovao Lazar Obradović pogotkom u 35. minutu, domaćini su samo čekali poslednji sudijski zvižduk, pa da krenu sa slavljem, koje je ipak u 90. minutu pokvario Ugo Vijeira.

Remi stečen teškom mukom sigurno nije lepa uvertira pred drugi deo šampionata i duel sa Partizanom u plej-ofu. U duelu protiv Rada u minulom kolu Superlige videlo se da crveno-beli trenutno nisu u sjajnoj formi, dok je Miodrag Božović na megdan Čačanima poslao nekoliko rezervista, pa je bilo jasno da će posao lideru Superlige biti znatno teži.

Dominirali su crveno-beli tokom prvih 45 minuta, ali im dominacija ništa nije donela, jer su od 35. gubili pogotkom Obradovića. Spetljali su se crveno-beli u petercu, Vujaklija je pored "kiše" nogu gostiju poslao loptu do samog Obradovića, a ovaj savladao Kahrimana za 1:0.

Tokom drugih 45 minuta crveno-beli su bili znatno opasniji iz prekida, ali je i golman Borca Bajić briljirao, sve do 90. minuta. Vijeira je 20. pogotkom u sezoni doneo remi lideru šampionata i spasio crveno-bele prvog poraza u šampionatu. 

 

BORAC - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

Stadion: "kraj Morave". Strelci: Obradović u 35. za Borac, Vijeira u 90. za Zvezdu. Sudija: Novak Simović.

BORAC: Bajić, Tanasin, Maslać, Krstić, Obradović, Balabanović, Kostić, Zorić, Jovanović (od 79. Zec), Petraci, Vujaklija.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Luković, Anđelković, Le Talek, Srnić, Katai, Plavšić, Ristić, Sikimić (od 66. Vijeira).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj!

- 90'. GOOOL! Vijeira pogađa za 1:1. Le Talek je video samog Vijeiru u kaznenom prostoru, dodao mu loptu, a Portugalac zatresao mrežu nemoćnog Bajića

- 70'. Zorić je šutirao, Kahriman mu lako odbranio, a Vujaklija se malo ljutio na saigrača jer je bio u poljoj poziciji za šut. 

- 66'. Sikimić je izašao iz igre, umesto njega je Vijeira. 

- 63'. Odličnu šansu imala je Zvezda preko Ristića,koji je izveo slobodan udarac,  ali je golman Borca sjajno reagovao i spasio svoj gol. 

- 50'. Prvi šut Zvezde u drugom poluvremenu. Anđelković je pokušao da uhvati nespremnog golmana Bajića, ali je prejako šutirao i lopta završava preko gola.

 

Starsportphoto

- 45'. Igraće se još dva minuta.

- 42'. Katai je ubacio loptu u kazneni prostor posle slobodnog udarca, ali niko od igrača Zvezde nije stigao to te lopte.

- 35'. GOOOL! Borac vodi 1:0! Lazar Obradović trese je mrežu rivala. Najbolje se snašao nakon gužve u petercu Zvezde, defanzivci crveno-belih su zaboravili na Obradovića koji je posle asistencije Vujaklije matirao Kahrimana.  

- 23'. Tanasin je ostao da leži na travi nakon duela sa protivnikom, interveniše lekarska ekipa.

- 18'. Krenuo je Vujaklija ka golu Kahrimana, ali nije daleko odmakao, pošto se našao u ofsajd poziciji.

- 14'. ŠANSA ZA ZVEZDU! Cvetković je uputio centaršut sa desne strane, Katai je sa desetak metera glavom udario loptu, ali su se Čačani odbranili. Bila je ovo najbolja prilika crveno-belih. 

- 13'. Balabanović je dobio žuti karton zbog starta sa leđa na Srniću.  Ali, vredelo je, spečio je opasan napad Zvezde. 

- 10'. Cvetković je uputio lep centaršut za Kataija, ali samo korner za crveno-bele. Potom još jedan posle ubacivanja Anđelkovića.  

- 8'. Luković je nepropisno zaustavio Zorića, slobodan udarac za Borac. Petraci je ubacio loptu, ali ništa od ove prilike za domaćine. 

- 6'. Prvi korner za Zvezdu. Katai je ubacio loptu, ali niko nije uspeo da odreaguje u petercu Borca. 

- 1'. Odmah su Čačani pripretili gostima, ali je to bio lagan posao za golmana Damira Kahrimana. 

Miodraga Božovića, nekada trenear Borca, navijači su aplauzima dočekali na stadinu "kraj Morave" u Čačku.

 

Tagovi: