06.05.2017.

18:54

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) ODE TITULA NA ĐURĐEVDAN! Voždovac šokirao Srbiju i skinuo Zvezdu sa prvog mesta!​


Voždovca je poveo sa 2:0 u prvom deli autogolom Anđelkovića i pogotkom Dražića. Luković je u drugom sa 11 metara smanjio na 2:1, ali je Srećković dva minuta pre kraja ugasio sve nade crveno-belima da mogu bar do boda, Poletanović je samo ublažio poraz.

Aktuelni šampion Srbije je tako tri kola pre kraja prvenstva prepustio prvo mesto večitom rivalu Partizanu, koji je u petak dobio Javora (2:1). Crno-beli imaju 49 bodova, tri više od crveno-belih, a za 27. titulu u klupskoj istoriji. Crvena zvezda na prvo mesto može samo ako slavi u sva tri preostala meča do kraja sezone, a Partizan u tom periodu pretrpi jedan poraz  ili bar veže tri remija.

Milijaš je već u prvom minutu pokušao glavom sa nekoliko metara ali je Popović maestralnom intervencijom spasao "zmajeve" i najavio sjajno izdanje. Domaćin je poveo već u 14. minutu. Anđelković je hteo je da izbaci loptu ispred Krasića, ali umesto toga je vratio jaku loptu za Manojlovića, ovaj je uspeo da je zakači, ali ne i da je spreči da uđe u mrežu.

Informer

Brzo je usledila kazna sa druge strane. Dražić je bio u centru pažnje, koji je nakon solo prodora prošao pored Frimponga i Petkovića, a onda poslao loptu pored istrčalog Manojlovića i duplirao vođstvo.  

Zvezda je krenula napred svim sredstvima u nastavku što je ostavilo dosta prostora Voždovcu da preti preko kontranapada, pa je Dražić u dva navrata bio blizu postizanja drugog gola, ali je Manojlović uspeo da otkloni opasnost, dok je Ćurković sa peta metara promašio prazan gol.

Ređale su se i prilike gostiju, Božović je napravio trostruku izmenu, u igru uveo Vujakliju, Poletanovića i Sikimića, ali lopta nije htela u gol. Ipak, u 71. Luković je sa 11 metara smanjio na 2:1 pošto je prethodno Ivković oborio Sikimića, zakačio ga je po stopalu, a sudija Lukić pokazao na belu tačku. Ali, kratko je trajala nada da se može bar do boda.

Tri minuta pre kraja meča sve dileme rešio je Srećković, dok je Poletanović u trećem minutu sudijske nadoknade samo ublažio poraz Zvezde 3:2.

Starsportphoto

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 3:2 (2:0)


Strelac: Anđelković autogol u 14, Dražić u 36, Srećković u  86. minutu za Voždovac - Luković u 72, Poletanović u 93.  za Zvezdu.

Stadion: FK Voždovac. Sudija: Lazar Lukić.

VOŽDOVAC: Popović, Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović, Petrović, Nikolić, Ćirković  (od 76. Srećković), Zec (od 76. Sinđić), Krasić, Dražić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Ruiz (od 62. Vujaklija), Milijaš, Plavšić (od 62. Poletanović), Boaći (od 62. Sikimić).

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Kraj!

- 93'. GOL! Poletanović je smanjio na 3:2 oz slobodnog udarca!

- 78'. Nova šansa za Zvezdu.  Donald je šutirao, Popović odbio loptu na golavu Poletanoviću, koju nije uspeo da zatrese mrežu. Ostaje 2:1.

- 76'. Vujaklija je imao veliku šansu, nije bilo ofsajda, ali je golman Popović na mestu.

- 72'. GOL! Luković smanjuje sa 11 metara na 2:1!

- 64. Probao je Poletanović samo što je ušao u igru, ali je to bilo bezopasno za golmana Voždovca.

- 62'. Trostruka izmena u Zvezdi. Izašli su Boaći, Ruiz i Plavšić,  dok su na terenu Sikimić, Vujaklija i Poletanović.

- 58'. Velika prilika za Ruiza, ali ne može pored Popovića. Golman Voždovca u centru pažnje zbog još jedne dobre intervencije.

- 52'. Ofsajd je sviran Dražiću koju je jurišao ka golu Zvezde, deluje da nije bio.

- 50'. Crveno-beli se raspadaju. Dražić je izašao jedan na jedan sa Manojlovićem, brani golman Zvezde. Ostaje 2:0 za "zmajeve".

- 48'. Ofanziva Zvezde. Milijaš je poslao dobru loptu u šesnaesterac, ali Ruiz nije dobro odreagovao. 

- 40'. Nezgodan pad Boaćija posle duela sa golmanom Voždovca Popovićem. Ukazuje mu se pomoć na terenu. Dobro je, vratiće se napadač Zvezde na teren.

- 36'. GOL! 2:0 vodi Voždovac! Dražić je prvi prošao Frimponga, a onda Petkovića da bi potom savladao  Manojlovića. Zvezda u ozbiljnom minusu!

- 26'. Krasić je neoprezno vratio loptu ka svom golmanu. Malo je nedostajalo da Boaći dođe do te lopte. 

- 20'. Posle faula Plavšića, slobodan udarac za Voždovac na oko 20 metara od gola Zvezde, ali ništa.

- 15'. Boaći je pao u šesnaestercu Voždovca posle duela sa Mihajlovom. Tražio penal, ali sudija ne reaguje.

- 14'. GOL! Vodi Voždovac 1:0. Anđelković je hteo da doda loptu golmanu Manojloviću ali je to uradio katastrofalno, loše je procenio gde je čuvar mreže, častio je domaćine autogolom.

- 4'. Ofanziva crveno-belih. Mihajlov je intervenisao ispred Boaćija i izbacio loptu u korner. 

- 2'. Nova šansa za goste, Donald je sada opalio ali korner samo za crveno-bele.

- 1'. Miljaš je već u 48. skundi utakmice imao šansu da donese vođstvo Zvezdi. Glavom je tukao sa oko tri metra, ali je golman Popović sačuvao "zmajeve" kapitulacije.

Tagovi: